Introduksjon til søkeord autoritet

--> Wordpress Goldmine

Å bli listet i søkemotorer er handler mye om søkeord autoritet. Om du ikke er listet har du mest sannsynlig ikke nok søkeord autoritet, og som oftest er det så enkelt.

Med andre ord så har du ikke et solid innhold på nettsiden på det søkeordet, eller det er ikke nok nettsteder som som vet om innholdet ditt.

Om nettsiden din sliter med trafikk, skal jeg vedde mye på at du har ett av de problemene.

Mange nettsider har ikke listingene de skulle ønske de hadde.  Noe som er innlysende. Basert på antall besøkende til denne artikkelen og andre lignende artikler kan en trygt si at folk ennå ikke får det antall besøkende til nettsiden som de skulle ønske.

Søkemotorer kan bokstavelig talt være gullgruver for de som klarer å utnytte potensialet fult ut. Spesielt Google kan gi deg gjentakende målrettede besøkende til ditt nettsted. Da besøkende fra Google leter etter og vil ha din informasjon, produkt eller tjeneste.

Den raskeste veien til toppen i søkemotorer

SEO spillet er det mange måter å spille på. Den raskeste metoden er å involvere de nettstede som Google allerede anser som en autoritet på det søkeordet du ønsker å bli rangert for.

La oss si at du ønsker å bli rangert for søke frasen “Hvordan lære en hund å svømme“?

Det første du burde gjøre da er å finne nåværende “autoriteter” på den søke frasen.

Et raskt søk på Google vil fortelle deg nøyaktig hvem Google mener er den ledende autoriteten på den søke frasen for øyeblikket.

Om du kan få en lenke fra de som lister topp 10 på den frasen vil du nærmest øyeblikkelig bli anset som autoritet på den søke frasen. På en lett søke frase som i eksempelet her vil du mest sannsynlig bli listet på 1. plass i google på den frasen. Med mindre nettstedet ditt er helt nytt.

Så, hvordan får jeg disse nettsidene til å lenke til meg?

Vel det er det store spørsmålet. Det vil ikke alltid være mulig. Jeg sa det ville være den raskeste SEO metoden – det vil definitivt ikke være enkelt å få alle til å lenke til deg.

Når det er sagt, om jeg hadde en nettside om hunde svømming og ønsker at gjeldende autoriteter skulle lenke til meg vil jeg ha laget en et eller annet som kunne lastes ned gratis. Som for eksempel en god elektronisk bok.  Av en aller annen grunn så har jeg lettere for å lenker til nedlatinger i motsetning til artikler.

Å gjøre en mengde nettsider om hunder oppmerksomme på nedlastingen vil ofte tiltrekke seg en god del lenker.

De fleste kommer aldri så langt (heldigvis?), fordi de ikke tar det ekstra steget å lager noe av verdi. om du lagde den beste guiden om å “hvordan lære en hund å svømme” som noen gang er laget er det meget sannsynlig at du vil klatre til første plassen på den søke frasen.

Simpelthen fordi hunde elskere vil lenke til deg.  Slenger du sammen noe søppel vil det bli mye vanskeligere, dog ikke umulig.

Realiteten er at noen søke fraser er mye vanskeligere en denne. Men det samme prinsippet gjelder. Om du ønsker å ranke først på søkeordet f.eks  mobiltelefoner vil mengden autoritet du trenger være mye vanskeligere å nå.
Hvorfor? Fordi de som allerede er ansett som autoriteter på det søkeordet er etablerte sterke nettsider.

Skal vedde på at 90% av dere som leser denne posten skulle ha klart å ranke på første side i Google for ordet “mobil” eller “web hotell“, om du var villig til å betale prisen. Selvfølgelig vil det ikke være matematisk mulig for alle å gjøre det samtidig. Og det betyr ikke noe, for 90% ville ha gitt opp uansett. Men det trenger ikke å være deg, du kan være annerledes.

Hvordan komme i gang med Søkeord Autoritet?

Å gå direkte etter ett stort populært søkeord som mobiltelefoner er gjerne ikke den beste måten å bygge søkeord autoritet på. Jeg ville ha det det opp til mange under emner som jeg ville ha tilbydd solid informasjon om.

En under kategori kan f.eks være “hvordan skifte mobil batteri” eller “hvilket webhotell er best”. Noe som vil være mye enklere å rangere og forbedre rangering for. Og det vill fortsatt bygge søke autoritet for mobil og webhotell. Om du kobler sammen si 40-50 slike søke fraser på en nettside vil få deg gående i rangering på vanskeligere søkeord som mobil og mobiltelefon.  Selv om du ikke har forsøkt direkte å rangere på det ordet.

Søkemotorene er ikke dumme, og de har lært masse om språk de siste årene og vet at ordene er relatert til hverandre.

Jo flere spesifikke under søkefraser du rangerer for, jo mer autoritet vil du bygge for det vanskeligere søke ordet eller frasen.

Lag en liste over søke ord som fungere bra for din nettside, og bruk de ordene for å lage en lang liste over fantastiske artikler, fortell til andre nettsider om det emnet og gjenta.

Så hva er Søkeord Autoritet?

Det er en måling av hvor bra nettsiden din er på et søkeord. Google bruker mange formler for å bestemme dette. Ingen kjenner alle algoritmene, et gammelt rykte har sagt at ingen enkelt person i Google vet alle algoritmene.

Her noen av de viktigste:

  • Bruk av nøkkelord på nettsiden (ikke bare på en side, men hele nettsiden)
  • Hvilke nettsider du få lenker fra
  • Hvilke ord som brukes i lenkene til nettstedet ditt

Forbedrer du en eller flere av disse variablene og du vil bedre din autoritet for det søke ordet. Forbedrer du de mer enn noen andre vil du finne nettsiden din på #1 i søkemotorene.

Det er, selvfølgelig flere forskjellige metoder du kan bruke for å få søkeord autoritet som det ikke er mulighet å dekke i en artikkel. Men håper du har fått en grunnlegende innføring i søkeord autoritet.

Ett svar til “Introduksjon til søkeord autoritet”

  1. Unoryneom sier:

    veldig interessant, takk